Wondermooi Marokko

Boek nuAsgard Reizen

 

 

Een reis naar Marokko begint vaak met grote nieuwsgierigheid en eindigt met nog groter enthousiasme. Cultuur en natuur van het land spreken tot de verbeelding. De geschiedenis is rijk, het dagelijks leven is fascinerend en het landschap is overweldigend. De eeuwenoude steden vol levendigheid en met de kleuren en geuren van de ’soek’ zijn betoverend en vormen voor ons de uitvalsbasis voor verdere verkenning van dit grote land.

Vertrekdatum: 26 februari 2024

Reisduur: 8 dagen

Soort reis: vlieg- en busreis

Reisleider: Annemarie Aardewerk

 • Een achtdaagse reis staat gepland voor maart 2023. De temperatuur is dan nog mild en het vroege voorjaar kleurt het landschap. Vanwege het vroege tijdstip heeft Asgard reeds een voorlopige reservering kunnen maken voor een beperkt aantal kamers in het wonderschone en wereldvermaarde Dar al Hossoun Hotel in Taroudant. Temidden van paradijselijke tuinen, naar ontwerp van Ossart & Maurières, biedt dit hotel u alles om uw verblijft onvergetelijk te maken. De reservering geldt tot eind oktober en dus is deze reis een uitzonderlijke aanbieding voor snelle beslissers!
 • Dag 1: Vertrek vanaf Amsterdam

  Vandaag is de vlucht Amsterdam – Marrakech.

  Dag 2: Marrakech: Bahia paleis, Dar Si Said, Jemaa-el Fna plein en Mellah

  Een stadswandeling door oude koningsstad Marrakech biedt ons de eerste indrukken van de prachtige paleizen, weelderige palmtuinen en de kleurrijke markten. In de smalle straatjes van de ’medina’ vindt u unieke ambachtelijk vervaardigd leerproducten, manden, stoffen etc. We zien onder meer het Bahia paleis, het Dar Si Said museum en de geheime tuin van de vroegere sultan. Deze tuin is naar ontwerp van de internationaal vermaarde tuinontwerper Tom Stuart-Smith.

  Het bruisende Jemaa-el Fna plein in het centrum van de stad is een perfecte lunch locatie. Het plein is Unesco werelderfgoed.

  We brengen een bezoek aan de Mellah, de Joodse begraafplaats en de Synagoge.

  Dag 3: Atlasgebergte en de tuin Majorelles

  We verkennen de groene vallei van de Ourika rivier die zich slingert door de uitlopers van het Atlas gebergte. Tegen de hellingen liggen schilderachtige dorpjes en kasbah’s. Daartussen vruchtbare akkers met talloze amandel en perzikbomen en palmbossen.

  Een rustpunt vinden we in de kleurrijke Anima beeldentuin van kunstenaar André Heller. Hier drinken we koffie of thee in één van de paviljoens met uitzicht op de besneeuwde toppen van het Atlas gebergte.

  De lunch gebruiken we in een Berber-restaurant in Ourika. We bezoeken een tuin speciaal voor saffraan en een bio-aromatische kruidentuin met alle kruiden uit Marokko. Saffraan behoort tot de meest kostbare specerijen van Marokko en is een product van de saffraankrokus.

  Bij terugkomst in Marrakech bezoeken we de weelderige tuin Majorelles. Dit kleine paradijs is gebouwd door de Franse schilder Majorelle en later bewoond door Yves St Laurent, de beroemde Franse couturier. De felblauwe kleur van de muren contrasteert prachtig met de tropische beplanting en bougainvillea. We lessen de dorst met Marokkaanse thee.

  Dag 4: Taroudant

  De reis met ‘four-wheel drive’ gaat door het adembenemende Atlas gebergte naar Taroudant. Prachtig uitzicht bij onze koffiestop Chez Momo aan het meer van  Ouirgane. Lunch in een oud paleis in Oued Berghil.

  In de namiddag aankomst in hotel Dar al Hossoun; een van de mooiste ‘riads’ van Marokko. ‘Riad’ betekent tuin en deze plek heeft een van de meest bijzondere tuinen van het land. We krijgen een rondleiding van de eigenaar door de unieke collectie met meer dan 900 soorten planten en bomen. Met onder meer agaves, aloë’s, cactussen en euphorbias is dit een echte paradijstuin.

  Dag 5 & 6: Privétuinen, Tiout palmplantage en lunchen in een Berber riad.

  Een heerlijk programma met bezoeken aan privétuinen; verborgen schatten in het prachtige landschap. U zult wegdromen in de kleuren en geuren van dit schitterende decor.

  Ook een bezoek aan Tiout palmplantage met informatie over deze specifieke sector. Lunch onder de palmen. Wees niet verbaasd als u geiten in de Arganbomen ziet! De dieren voeden zich met de vruchten. Uit de harde bonen wordt de beroemde en dure Arganolie gemaakt. We maken een stop bij een speciaal arganolie werkplaats.

  Ook onze lunches (o.a. in een traditioneel Berber riad) en diners dragen bij aan dit exotisch genoegen. We bezoeken Taroudant; de provinciestad met de imposante rood-okeren gekanteelde muren. Geniet van tuinen en beplanting, onder meer in de tuin van Andrew Patrick die ook is aangelegd door Ossart & Maurières. Levendige handel bepaalt het straatbeeld. Hier vindt u onder meer het vermaarde Marokkaanse zilverwerk.

  Dag 7: Tuin van Bravo, Tafraout en ontspannen in Dar al Hossoun

  In de vroege ochtend bezoeken we de tuin van Bravo en de plaats Tafraout.

  Een ontspannen middag in en rond Dar al Hossoun met wellicht een bezoek aan de Hammam.

  Dag 8: Terug naar Nederland

  Transfer naar de luchthaven van Marrakech en vlucht naar Amsterdam.

  * Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 •  

  Vertrekdatum Prijs per persoon Eenpersoonstoeslag
  26 februari 2024 € 2.645,- € 580,-

   

 •