Seine Symphony

Boek nu

 • Cruisen over de Seine in 5-sterren luxe
  Een cruise over de Seine aan boord van 5-sterren luxe hotelschip Amadeus Diamond (volledig gerenoveerd in 2019) is een cruise vol hoogtepunten! U geniet iedere morgen van de prachtige uitzichten in uw comfortabele kamer aan boord van uw varende hotel, geniet van tongstrelende menu’s van de chefkok en beleeft de meest bijzondere excursies. De Seine is een van de mooiste en beroemdste rivieren van Europa. De populairste bestemming is natuurlijk de hoofdstad van Frankrijk; Parijs. Hier geniet u van prachtige bezienswaardigheden, waarmee een blik op de Eiffeltoren natuurlijk niet zal ontbreken. Het wereldberoemde paleis van Versailles, de ‘museumstad’ Rouen en de pittoreske havenstad Honfleur zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden die tijdens deze reis zullen worden bezocht. In de prachtige regio Normandië passeert u tijdens uw riviercruise indrukwekkende Château’s. Normandië is een belangrijk onderdeel van de Europese geschiedenis, mede door de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een dagexcursie naar de invasiestranden mag dan ook zeker niet ontbreken!

  Groepsreis o.l.v. uw Friendship Cruises cruiseleader
  • Internationaal gezelschap aan boord
  • Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies
  • Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar
  • Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
  • Deskundige lokale gidsen tijdens uw excursies

  Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. 

  Bij annulering door Friendship Cruises van uw Seine cruise vanwege corona geen voucher, maar geld terug!
  Als uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt, krijgt u de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.

   

   

 • Vaarschema
  8-daagse cruise
  Vertrek 8 september 2021

  Dag 1: Nederland – Parijs
  Dag 2: Conflans
  Dag 3: Rouen
  Dag 4: Le Havre
  Dag 5: Le Havre – Caudebec-en-Caux
  Dag 6: Les Andelys – Vernon – La Mantes Jolie – Parijs
  Dag 7: Parijs
  Dag 8: Parijs – Nederland

  Dag 1*: Nederland – Parijs
  Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Rotterdam Capelsebrug of hotel Van der Valk-Gilze Tilburg. U ontmoet uw medepassagiers en uw cruiseleaders, waarna u per Comfort Class touringcar naar Parijs vertrekt. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze. De inscheping aan boord van de Amadeus Diamond vindt plaats om ca. 16.00 uur in Parijs. ’s Avonds geniet u van een heerlijk welkomstdiner en vaart u vanuit Parijs richting Conflans.
  *Indien gewenst kunt u van dinsdag op woensdagnacht al bij Van der Valk Gilze-Tilburg overnachten. U boekt deze overnachting tegen een gereduceerd tarief bij Friendship Cruises. U vindt meer informatie onderaan de pagina. 

  Dag 2: Conflans
  Vanmorgen arriveert u in Conflans. Deze ochtend heeft u de keuze tussen een excursie naar het wereldberoemde Paleis van Versailles. Na een uitstekend verzorgde lunch aan boord kunt u deelnemen aan een Van Gogh wandeling door Auvers-sur-Oise, onder begeleiding van uw deskundige cruiseleader. Bij terugkomst aan boord geniet u van het diner terwijl uw hotelschip koers zet naar Rouen.
  Morgenexcursies: Paleis van Versailles € 80,- p.p. 
  Middagexcursie: Van Gogh wandeling door Auvers sur Oise € 20,- p.p.

  Dag 3: Rouen
  Terwijl u geniet van een heerlijk ontbijtbuffet komt de Amadeus Diamond aan in Rouen, waar we vanmorgen van boord gaan voor een kennismaking met dit schitterende stadje. Na de lunch kunt u genieten van een ontspannen middag in uw Comfort Class touringcar voor een panoramische tour langs de fruitroute en brengen we een bezoek aan de abdij van Jumièges. Eenmaal terug aan boord geniet u wederom van een uitstekend diner en vaart uw hotelschip richting Le Havre.
  Morgenexcursie: Stadswandeling Rouen € 30,- p.p.
  Middagexcursie: Panoramische bustour langs de fruitroute met bezoek aan abdij Jumièges € 55,- p.p. 

  Dag 4: Le Havre
  Vanmorgen kunt u per comfortabele touringcar op excursie naar de schitterende krijtrotskusten. De Côte d’ Albâtre (de `Albasten Kust’) is een lange slinger van indrukwekkende krijtrotsen en vissershaventjes. Deze excursie is zeker een aanrader! Na de lunch aan boord, kunt u ‘s middags op excursie naar Honfleur. Onder begeleiding van uw cruiseleader ontdekt u dit pittoreske havenstadje te voet.
  Morgenexcursie: Krijtrotskusten van Étretat: € 55,- p.p.
  Middagexcursie: Stadswandeling Honfleur: € 20,- p.p.

  Dag 5: Le Havre – Caudebec-en-Caux
  Le Havre is een prima uitvalsbasis voor een prachtige dagexcursie naar de invasiestranden van Normandië. Er staat u een zeer indrukwekkende dag met veel geschiedenis te wachten! U bezoekt o.a. het Musée Debarquement in Arromanches en Omaha Beach. De excursiepassagiers komen weer terug aan boord in Caudebec-en-Caux. Na zo’n ‘bewogen’ excursiedag geniet u van een heerlijk diner in het sfeervolle restaurant aan boord. De Amadeus Diamond zet vervolgens koers naar Les Andelys, waar de volgende ochtend zal worden afgemeerd.
  Dagexcursie: D-Day invasiestranden van Normandië € 135,- p.p. incl. bezoek aan het Musée Debarquement en lunch op locatie

  Dag 6: Les Andelys – Vernon – La Mantes Jolie – Parijs
  Terwijl u geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet komt de Amadeus Diamond aan in Les Andelys, gelegen in een scherpe bocht aan de Seine. Hier ontschepen de excursiepassagiers voor een bezoek aan het Maison de Claude Monet. Intussen zet de Amadeus Diamond koers naar Vernon, waar de excursiepassagiers vlak na het middaguur weer inschepen. Tijdens de lunch aan boord varen we verder richting La Mantes Jolie en Parijs. Een heerlijke middag varen aan boord van uw luxe hotelschip, terwijl het prachtige panoramalandschap aan u voorbij trekt.
  Morgenexcursie: Maison de Claude Monet € 65,- p.p.

  Dag 7: Parijs
  Vandaag ligt uw hotelschip afgemeerd in Parijs. De excursiepassagiers gaan van boord voor de morgenexcursie stadstour Parijs. U ontdekt de mooiste plekjes van Parijs in uw comfortable touringcar. Een ontspannen excursie! Ook heeft u de mogelijkheid voor een individueel een bezoek aan een museum. Uw cruiseleader helpt u hierbij graag een geschikt museum te vinden. Na de lunch kunnen de liefhebbers van boord voor een culinaire excursie. Tijdens een wandeling door de Parijse wijk ‘Le Marais’ bezoekt u onder andere een patisserie en geniet u van typische Franse lekkernijen.
  Morgenexcursie: Stadstour Parijs € 45,- p.p.
  Middagexcursie: Patisserie- en chocoladetour in Parijs € 65,- p.p. 

  Dag 8: Parijs – Nederland
  Na het heerlijke ontbijtbuffet neemt u afscheid van de Amadeus Diamond en haar bemanning. U reist per Comfort Class touringcar naar Nederland. Aan het einde van de middag, om ca. 15.30 uur, komen we weer aan bij onze uitstapplaats in Gilze-Rijen. Hiervandaan vertrekt aansluitend de uitstapservice naar metrostation Rotterdam Capelsebrug. Een prachtige Seinecruise is voorbij, de indrukken zult u zeker niet snel vergeten!

  *De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

  Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk
  Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting van 27 op 28 juli bij hotel Van der Valk Gilze-Tilburg. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u de Comfort Class touringcar in stapt voor de reis naar Parijs. Uitsluitend wanneer u overnacht bij Van der Valk mag u er ook uw auto parkeren, aan de zijkant van het hotel. Vanaf heden boekt u tegen gereduceerde tarieven uw hotelovernachting bij Van der Valk direct bij Friendship Cruises.
  – 2-persoonskamer standaard: € 70,- p.p.p.n.
  – Toeslag alleengebruik: € 60,- p.n.
  Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting, parkeerplaats voor uw auto, entree tot de wellness en het fitnesscentrum.

  Hotel Van der Valk Gilze-Tilburg
  Klein Zwitserland 8
  5126 TA Gilze
  www.hotelgilzetilburg.nl

  Optioneel treinarrangement
  Indien u de voorkeur geeft aan een heen- en/of terugreis per trein, dan boekt u optioneel het treinarrangement. U reist rechtstreeks naar Parijs voor de inscheping.
  Treinarrangement vanaf € 248,- p.p. op basis van 2e klas treintickets (excl. eventuele toeslagen). U boekt het treinarrangement op aanvraag bij een van onze cruisespecialisten.

  Pre- of postcruise arrangement in Parijs
  Verwen uzelf met een pre- of postcruise arrangement in de stad van de liefde, Parijs. Verblijf 3 dagen voor uw cruise of 3 dagen na uw cruise in het romantische Parijs.
  Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en wordt gezien als één van de wereldsteden. In de metropool wonen en werken maar liefst ruim 11 miljoen mensen, waarmee de stad veruit de grootste van het land is. De vele bezienswaardigheden, musea, sfeervolle straatjes en prachtige pleinen zorgen ervoor dat Parijs al decennia lang een topbestemming is. Bezienswaardigheden zoals de Arc de Triomphe, het Quartier Latin, Boulevard Haussmann, de Place de la Bastille en de Galleries Lafayette is meer dan de moeite waard!

  Inbegrepen:
  – Retour treinreis Nederland – Parijs en v.v.
  – Transfer treinstation – hotel in Parijs – schip of v.v.
  – Twee overnachtingen in een centraal gelegen 4- of 5-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt.

  Prijs:
  Vanaf € 648,- p.p.  op basis van een 2e klas retour treinticket en bij verblijf in een 2-persoonskamer in een 4- of 5-sterrenhotel.
  Toeslag voor alleengebruik op aanvraag. Prijzen en beschikbaarheid onder voorbehoud en op aanvraag.

 • Seine cruise: cruise langs pittoreske Franse plaatsjes naar Normandië
  De Seine heeft een lengte van maar liefst 776 kilometer en een stroomgebied van 79.000 km², en ligt geheel binnen Frans grondgebied. Dus als het gaat om een cruise door Frankrijk, dan is een Seine cruise wel een waar pareltje; het is een prachtige rivier. De Seine stroomt vanaf het Plateau van Langres via Troyes, Parijs en Rouen naar Le Havre, waar ze haar uitmonding heeft in het Kanaal. De voornaamste zijrivieren zijn de Yonne, de Marne en de Oise.

  De rivier de Seine heeft haar oorsprong ten noorden van Dijon, in een kleine vallei, gelegen op de weg van Dijon naar Châtillon-sur-Seine, een paar kilometer ten noorden van Saint-Seine-l’Abbaye. Veel is er niet meer te zien behalve een beeld dat door Baron Hausmann werd geplaatst aan de voornaamste bron. Maar vroeger, in de tijd van de Galliërs, was dit een heiligdom, zoals alle plaatsen waar water uit de grond opborrelde dat waren. De godin van deze rivier was Séquana. Het water van de Seinebron wordt verantwoordelijk geacht voor verschillende genezingen. Er lopen 32 bruggen over de Seine, waarvan de mooiste de Pont Alexandre in Parijs is en de oudste de Pont Neuf, eveneens in Parijs. Uw bootreis door Frankrijk begint en eindigt altijd in deze Franse hoofdstad.

  De mooiste Seine cruise met hotelschip Amadeus Diamond

  Seine cruise door de Vallée de la Seine
  De Seine rivier heeft zich net voor de uitmonding in het Kanaal genoodzaakt gezien de hardste rotsen van het kalkplateau van Pays de Caux te mijden en slingert als een grillige slang op het einddoel af. Deze grote meanders geven de Seine op veel plaatsen een bijzonder aangenaam aanzien. De hoofdstad van Frankrijk heeft de Seine altijd benut als een slagader naar zee, ook al komen de grote zeeschepen al tijden niet meer verder dan de zeehaven van Le Havre. In de buurt van Parijs is er dan ook weinig industrie aanwezig langs de rivier de Seine. Rondom Rouen en oostelijk van Le Havre merkt u dat u in een van de brandpunten van de Franse economie bent. De Côte des Deux Amants tussen Les Andelys en Rouen is sfeervol. Abdijruïnes als die van Jumièges geven de zomen van de Seine een religieus cachet. De crèmewitte rotsflanken boven het water, de loop door het natuurpark Brotonne en oorden als Saint-Martin-de-Boscherville en Les Andelys maken van de Seine een geliefd excursiedoel; het zijn de hoogtepunten tijdens de Seine cruise.

  De Vikingen hebben de rivier voor een ander doel benut. Zij zagen de kloosters en steden als schatkamers en rukten deze vrijpostig open. De grote parel langs de rivier de Seine is Rouen, na Parijs misschien wel de stad met de meest sublieme cultuurmonumenten. Westelijk van Rouen verwijzen bordjes in het regionale park Brotonne naar de oude abdijen waar de Seine langs slingert. Een land met een kloosterverleden en vaak belaagd door Vikingen die zich via de Seine rivier meer landinwaarts drongen. Landinwaarts ligt het sfeervolle Les Andelys, waar u tijdens de Seine cruise het beroemde kasteel van Richard Leeuwenhart kunt aanschouwen.

  De mooiste Seine cruise vanuit Parijs

  Seine cruise door Oost-Normandië
  Wat is Oost-Normandië zonder haar wateras, de Seine? Zodra deze rivier het gebied al kronkelend binnendringt, wordt Normandië versierd met artistieke bedevaartsoorden, weerbare burchten, historische kunststeden, abdijpracht en magnifieke beukenbossen. En wanneer de Seine rivier in zee uitstroomt, verrijzen daar de kalksteenrotsen, de Côte d’Albâtre. Aan weerszijden van de Seine wachten het pastorale Pays de Bray, het weidse Pays de Caux en het nog onbekende Pays d’Ouche. Dit gedeelte van Normandië wordt ook wel Haute-Normandië genoemd en bestaat uit het noordelijke departement Seine-Maritime en het zuidelijke departement Eure. De streek vormt de groene buitenwijk van Parijs. In de weekenden en tijdens korte vakanties ontvluchten de Parijzenaars de stad en genieten ze hier van de natuur en de rust. Naast de prachtige natuur van beukenbossen en kusten is er ook genoeg cultuur te vinden. Wat dacht u van het historische Rouen, een stad met hoogte- en dieptepunten, waar op het oude marktplein Jeanne d’Arc de dood vond. In Rouen bevinden zich vermaarde musea, gotische kathedralen en oude straten met vakwerkhuizen. Deze magische parel wordt tijdens de Seine cruise niet overgeslagen.

  VRAAG DE BROCHURE MET CRUISES DOOR DIT VAARGEBIED AAN

  De onderstaande routekaart is een algemene routekaart waarop alle belangrijkste plaatsen aan deze rivier zijn aangegeven. De routekaart is dus niet toegespitst op een specifieke cruise. Kijkt u voor de route van een specifieke cruise bij de betreffende cruise onder ‘vaarschema’. 

 • HS Amadeus Diamond *****

  Riviercruiseschip Amadeus Diamond, volledig gerenoveerd in 2019!
  Hotelschip Amadeus Diamond behoort tot de top van de riviercruiseschepen. Door haar renovatie in de winter van 2018-2019 heeft het hotelschip een compleet nieuw interieur gekregen en oogt het wederom als splinternieuw! Zowel in de royale opzet als ook in het sfeervolle interieur vindt u de luxe en het comfort van een 5-sterren hotelschip. De uitstekende verzorging en faciliteiten aan boord maken uw riviercruise compleet. Gaat u heerlijk ontspannen op het Zonnedek, terwijl panorama’s aan u voorbij trekken? Of laat u zich verwennen in de massagesalon? Aan u de keus! Het professionele team aan boord van riviercruiseschip Amadeus Diamond zorgt er dagelijks voor dat het u aan niets ontbreekt. Wij leggen graag de loopplank voor u uit!

  Welkom aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Diamond
  In de sfeervolle panoramasalon op het Mozartdek van hotelschip Amadeus Diamond is het goed toeven tijdens onze riviercruises. Ontspannen en genieten kunt u in de Panoramabar, de Amadeusclub en op het Zonnedek. Tevens vindt u op hotelschip Amadeus Diamond de volgende faciliteiten:

  • Fitnessfaciliteiten
  • Massageruimte
  • Boutique
  • Kapsalon

  De hotelmanager zorgt samen met zijn professionele team van koks, kelners en serveersters dat het de gasten aan boord van uw luxe hotelschip aan niets ontbreekt. Het riviercruiseschip Amadeus Diamond biedt plaats aan maximaal 146 personen.

  Riviercruiseschip Amadeus Diamond

  Cabines als hotelkamers aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Diamond
  De royale en comfortabele cabines aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Diamond zijn bijzonder stijlvol ingericht met alle gebruikelijke voorzieningen zoals:

  • TV
  • Telefoon
  • Föhn
  • Kluisje
  • Individueel regelbare airconditioning en verwarming
  • Eigen badkamer met douche en toilet

  De cabines zijn verdeeld over drie dekken. Op het Mozartdek en op het Straussdek bevinden zich de A- en B-cabines van 15 m² met een panorama schuifpui en Frans balkon. Op het Mozartdek liggen ook enkele suites van maar liefst 22 m². Enkel de suites beschikken over een minibar. De cabines op het Haydndek hebben tevens een oppervlakte van 15 m² en beschikken over kleinere vensters die niet geopend kunnen worden. Op het Haydndek zijn ook enkele 1-persoons cabines gelegen van 10 m².

  Riviercruiseschip Amadeus Diamond suite

  Liften aan boord van het riviercruiseschip Amadeus Diamond
  Er is op hotelschip Amadeus Diamond een echte hotellift aanwezig waarmee u het Mozart-, Strauss- en Haydndek kunt bereiken. Het Zonnedek is niet per lift bereikbaar en bereikt u per trap.

  C-cabines (Economy) van 15 m² met kleinere vensters die niet geopend kunnen worden (Haydndek)
  B-cabines (Economy) van 15 m² met panorama schuifpui en Frans balkon (Straussdek)
  A-cabines van 15 m² met panorama schuifpui en Frans balkon (Mozartdek)
  A-suites van maar liefst 22 m² met panorama schuifpui en Frans balkon (Mozartdek)
  • Fitnessfaciliteiten, massage en kapsalon
  • Echte hotellift aan boord
  • Gratis fietsen aan boord (beperkt beschikbaar)
  • Wi-Fi aan boord, ca. € 8,- per dag per apparaat, € 35,- per week
  • Compleet gerenoveerd in 2019

  Veilig en vertrouwd op reis!
  Ontspannen genieten tijdens uw luxe vaarvakantie, daar gaat het om! 50 jaar ervaring met riviercruises leert ons hoe we moeten omgaan met de coronamaatregelen. Veel (on)zichtbare maatregelen zijn door ons doorgevoerd:
  • Bij terugkomst aan boord handen desinfecteren
  • Meerdere keren per dag worden alle openbare ruimtes (incl. trap- en armleuningen, deurkrukken, liften etc.) gedesinfecteerd
  • De badkamer in uw kamer wordt meerdere keren per dag schoongemaakt en gedesinfecteerd door dezelfde medewerker
  • Terwijl u aan boord gaat en welkom wordt geheten bij de receptie, wordt uw koffer gedesinfecteerd en naar uw kamer gebracht
  • De sleuteloverhandiging bij de receptie is coronaproof
  • De bestelde drankjes worden door de kelner persoonlijk bij u aan tafel geserveerd
  • Dagelijks wordt uw lichaamstemperatuur gescand.
  Zolang er nog geen sprake is van groepsimmuniteit dient u te beschikken over een negatieve PCR-test. Dit geldt uiteraard niet voor passagiers die reeds zijn gevaccineerd. Wij volgen de ontwikkelingen van het RIVM op de voet.

  * Het gebruik van rolstoelen en rollators aan boord van riviercruiseschip Amadeus Diamond is niet toegestaan, het meenemen hiervan is op aanvraag. Elektrische scootmobiels zijn uitgesloten.

  VRAAG DE BROCHURE MET CRUISES AAN BOORD VAN DIT SCHIP AAN

 • Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

  Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 10 interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

  Indien u ervoor kiest om bij reservering 6 excursies of meer te boeken, geniet u een voordeel van € 30,- per persoon.

  Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

  1. Excursie Paleis van Versailles
  2. Excursie Van Gogh wandeling door Auvers sur Oise
  3. Excursie stadswandeling Rouen
  4. Excursie fruitroute met bezoek aan de abdij van Jumièges
  5. Excursie Krijtrotskusten van Étretat
  6. Excursie stadswandeling Honfleur
  7. Dagexcursie Museum Normandië en D-Day invasiestranden
  8. Excursie Maison de Claude Monet
  9. Excursie stadstour Parijs
  10. Excursie patisserie- en chocoladetour door een typisch Parijse wijk

  Excursie Paleis van Versailles
  Per touringcar reist u naar Versailles, net buiten Parijs, om het beroemde barokslot met de fascinerende tuinen te bezichtigen. Château Versailles werd in de 17e eeuw als residentie voor de Franse koningen gebouwd en diende als voorbeeld voor talrijke navolgende gebouwen in Europa. Het paleis is een uiting van het absolutisme van de Franse koningen en drukt de macht van de monarchen, de wereld van pracht, praal en kunst uit. U kunt eveneens een bezoek brengen aan de tuinen. U zult versteld staan van dit prachtige park versierd met vele fonteinen, vijvers, beelden, zuilengalerijen, paviljoenen etc. Het bezoek aan het Château zelf is een rondgang door les Grands Appartements du Roi et de la Reine (grote kamers van de koning en koningin) en la galerie des Glaces (spiegelzaal). De weg vanaf de parkeerplaats tot aan de ingang van het slot is niet vlak, maar heeft kleine keitjes (ca. 300 meter). Bij de ingang van Versailles kunnen wachttijden gelden, ook al is er gereserveerd voor de groep. Bij de rondgang door de kamers is er geen mogelijkheid halverwege bijv. terug te keren naar de ingang.
  Excursieprijs: € 80,- p.p.
  Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar en entree voor het kasteel o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids.
  Zwaarte excursie: 5

  Excursie van Gogh wandeling door Auvers sur Oise
  Auvers sur Oise, een schitterend stadje gelegen aan de rivier de l’Oise, kunt u prima te voet ontdekken. Vanaf de centraal gelegen herberg van Ravoux, ook bekend als het huis van Vincent van Gogh, wandelt u via de romaans-gotische kerk van Auvers, naar de verderop gelegen begraafplaats. Hier liggen de beide broers Van Gogh naast elkaar begraven. Ook de herberg zelf, waar Vincent van Gogh de zolderkamer huurde, is een bezoek meer dan waard. Ondanks dat hij slechts zeventig dagen in Auvers-sur-Oise heeft doorgebracht, was hij verbazingwekkend productief in deze korte tijd: de pittoreske locatie, haar inwoners en het omliggende platteland inspireerden hem om meer dan zeventig schilderijen te schilderen. Al wandelend door de straten en steegjes van Auvers, wordt u hier op elke hoek van de straat aan herinnerd. Een schitterend stadje!
  Excursieprijs: € 20,- p.p.
  Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar en stadswandeling o.l.v. uw deskundige cruiseleader.
  Zwaarte excursie: 4

  Excursie stadswandeling Rouen 
  Tijdens een stadswandeling maakt u kennis met de hoogtepunten van deze oude, historische stad. Natuurlijk ziet u de beroemde kathedraal Notre-Dame. De verschillende fasen van de gotische bouwstijl zijn allen vertegenwoordigd in dit gebouw. De kenners betitelen de kathedraal als één van de mooiste in Frankrijk. Ook veel kunstenaars hebben de schoonheid trachten vast te leggen op het doek. U wandelt door de Rue St. Romain: als er één straat is die het historische stadsbeeld nagenoeg onveranderd weergeeft, dan is het wel deze straat. De 15e tot 18e eeuwse vakwerkhuizen vormen met de muren van de kathedraal en het bisschoppelijk paleis een magnifiek gezicht.
  De tocht gaat ook langs Place du Vieux Marché, dat eeuwenlang het decor vormde van belangrijke executies. Een groot kruis markeert de plaats waar het doodvonnis werd voltrokken. Hier flakkerde ooit het vuur van de brandstapel waarop Jeanne d’Arc op 30 mei 1431 omkwam.
  Excursieprijs: € 30,- p.p.
  Inclusief: stadswandeling Rouen o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids
  Zwaarte excursie: 4

  Excursie fruitroute met bezoek aan de abdij van Jumièges
  Via de Route des Fruits bezoeken we de Abdij van Jumièges. Zoals de naam al aangeeft, is de Route des Fruits een kleurrijke tocht. U bewondert de typische landschappen en de kleine dorpjes met zijn Normandische vakwerkhuizen. Vervolgens komen we aan bij de abdij van Jumièges. Deze abdij is een van de oudste en belangrijkste benedictijnse kloosters in Normandië. Vele jaren vormde dit complex een hoogstaand cultureel en artistiek centrum. Door de maatregelen uit de Franse Revolutie werd het kloosterleven in Jumièges beëindigd. Van het klooster bleven hierdoor alleen de indrukwekkende ruïnes over.
  Excursieprijs: € 55,- p.p.
  Inclusief: panoramische bustour per Friendship Cruises Comfort Class touringcar en rondleiding abdij o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids.
  Zwaarte excursie: 2

  Excursie Krijtrotskusten van Étretat
  De Albasten Kust strekt zich uit over meer dan 130 kilometer. De stranden worden omzoomd door hoge kliffen die wisselende lichtinvallen teweegbrengen. In het verleden waren de kustkliffen het terrein van vele smokkelaars en het strijdtoneel van talrijke veldslagen. Het dorpje Étretat ligt in deze bijzondere kuststreek. ‘Mijn poorten staan altijd open’ staat te lezen op het stadswapen van Étretat. Met die poorten bedoelt men de rotspoorten langs de wondermooie Falaisekust van deze stad. De krijtrotsen werden hier in de loop der eeuwen door de zee zeer mooi gebeeldhouwd. Op sommige plaatsen heeft de zee de zwakke plaatsen aan de zijkant aangevallen, waardoor de natuur ‘poorten’ heeft geconstrueerd. Vanaf verschillende punten heeft u een prachtig uitzicht op deze wonderen van de natuur. De Falaisekust en de mooie kiezelstranden zijn uniek voor de rotsachtige kust van Normandië. Deze excursie mag u niet missen! U zult zich verbazen over de prachtige natuur en vergezichten. U zult hier de mooiste foto’s kunnen nemen! 
  Excursieprijs: € 55,- p.p.
  Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar en wandeling o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids.
  Zwaarte excursie: 3

  Excursie stadswandeling Honfleur
  Honfleur is een havenstadje met een lange geschiedenis. De antieke vissersstad ontwikkelde zich later tot een belangrijke zeestad. In de 16e en 17e eeuw deed de bevolking mee aan de ontdekkingsreizen. Door verzanding van de haven stagneerde de groei en nam Le Havre de rol over. De pittoreske pracht van Honfleur en de directe omgeving is behouden en dat trok veel kunstenaars aan. Honfleur kreeg naam als ontmoetingsplaats van kunstenaars, de impressionisten. Ze verrukten zich, in het voetspoor van Monet, over de lichtval die havens en heuvels beroerde. Tal van schitterende doeken zijn hier gemaakt. Aantrekkelijk is het Vieux Bassin, een oud smaakvol haventje waar statige panden weerspiegelen in het water. De boeiende historie maakt Honfleur tot één van de meest unieke havenplaatsen van de Côte Fleurie. De liefhebbers maken een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden: Vieux Bassin, de schitterende havenkom met de statige pandjes, Place Eugène Boudin, een karakteristiek pleintje omgeven met een mooie verzameling oude panden. De voormalige vestingwerken van Honfleur verwijzen naar de vroegere bewaking van de stad en de haven. De Eglise Ste. Cathérine is een bijzondere kerk met de kenmerkende bouwtraditie die Normandië ooit kenmerkte. 

  Excursieprijs: € 20,- p.p.
  Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar en stadswandeling o.l.v. uw deskundige cruiseleader.
  Zwaarte excursie: 4

  Dagexcursie Museum Normandië en D-Day invasiestranden
  Hét hoogtepunt tijdens uw Seinereis: een bezoek aan de D-Day Invasiestranden van Normandië. De geschiedenis herleeft. Door de invasie van de geallieerden kon Europa worden bevrijd. We vertrekken per Comfort Class touringcar naar Arromanches, een rit van ca. 130 kilometer. In Arromanches brengen we een bezoek aan Le Musée de Débarquement. Hier ziet u een interessante film over de landing in Normandië, deze film wordt in het Nederlands getoond. 
  Vervolgens brengen we een bezoek aan Omaha Beach en Gold Beach waar Amerikaanse en Britse geallieerden aan land kwamen. De bunkers, de enorme oorlogskerkhoven en musea zorgen ervoor dat niemand D-Day vergeet! De afstand naar de invasiestranden is ca. 160 km. Uw deskundige gids vertelt u onderweg graag meer over de geschiedenis van de invasie. Bij het zien van het indrukwekkende cordon van gedenktekens, musea, militaire begraafplaatsen en de betonnen caissons in zee en op het strand gaat de invasie voor u leven en beseft u wat deze bevrijdingsoperatie ingehouden heeft. 
  Excursieprijs: € 135,- p.p.
  Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar, entree museum, lunch, tour o.l.v. NAVO-generaal b.d. Arie Vermeij.
  Zwaarte excursie: 5

  Excursie Maison de Claude Monet
  De beroemde impressionistische schilder Claude Monet woonde bijna drieënveertig jaar, van 1883 tot 1926, in zijn huis in Giverny. Monet schilderde o.a. de waterlelies, de kathedraal van Rouen, de zonsondergang in Le Havre en de tuinen in Giverny. Hij heeft niet alleen een passie voor kleuren: ook zijn liefde voor tuinieren is groot. De bloementuin en de watertuin in Giverny zijn ware kunstwerken. Al wandelend door zijn huis en de schitterende tuinen, proeft u de sfeer die er heerst in het huis van de Meester van de Impressionisten.

  Excursieprijs: € 65,- p.p.
  Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar, entree en rondleiding Maison de Claude Monet o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids.
  Zwaarte excursie: 3

  Excursie stadstour Parijs
  Tijdens een stadstour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Place Etoile met de Arc de Triomphe, de beroemde Champs Elysées, de Dôme des Invalides met het graf van Napoleon, Place de la Concorde met de obelisk uit Luxor, het Louvre en de Tuilerieën, de bekende gotische kathedraal: de Notre-Dame en natuurlijk de Eiffeltoren, die met zijn hoogte van 325 meter overal bovenuit steekt. De moderne kantorenwijk, La Défense met de Grande Arche, de moderne uitvoering van de Arc de Triomphe, mogen we ook niet vergeten. Deze kantoorwijk is het grootste zakencentrum van Europa. Op mooie uitzichtpunten wordt een fotostop gemaakt. Een stadstour en kennismaking met Parijs om nooit te vergeten! 

  Excursieprijs: € 45,- p.p.
  Inclusief: excursietour per Friendship Cruises Comfort Class touringcar o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids.
  Zwaarte excursie: 1

  Excursie patisserie- en chocoladetour door een typisch Parijse wijk
  Per Comfort Class touringcar vertrekt u vanaf uw hotelschip naar de Parijse wijk Le Marais, waar u geniet van een wandeling van ca. 1 uur onder begeleiding van uw deskundige gids. U maakt daarbij kennis met typisch Franse lekkernijen. Prikkel uw zintuigen! Tegenwoordig kenmerkt deze wijk zich door de diversiteit van cafés, restaurants, winkeltjes en galeries. U vindt er de mooiste straatjes en heel veel terrasjes op iedere hoek van de straat. Het is een overzichtelijke, kleine wijk met een gezellig en sfeervol karakter.
  Excursieprijs: € 65,-
  Inclusief: Friendship Cruises Comfort Class touringcar, wandeling o.l.v. een deskundige Nederlandssprekende gids en diverse kleine Franse proeverijen.
  Zwaarte excursie: 3

  Zwaarte excursies
  Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven over de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie.

  1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
  2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
  3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
  4) Deze excursie is een stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
  5) Deze excursie is een lange stadswandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
  De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

  * Inhoud excursies onder voorbehoud.

 • Annemarie Aardewerk

  Als ik me zo aan u mag voorstellen: ik ben Annemarie Aardewerk en ik hoop u straks daadwerkelijk te ontmoeten op één van de mooie Friendship Cruises. Deze boottochten bieden de perfecte combinatie van comfort, plezier en ontspanning. Daarbij is het voor mij de uitdaging om met aandacht en zorgvuldigheid de begeleiding optimaal te maken voor de kwaliteit van uw reis.
  Vanuit een jarenlange ervaring als reisbegeleidster en gids in de internationale reiswereld ben ik vertrouwd met de organisatie, service en samenwerking als voorwaarden voor een aangename reis. Graag en met veel enthousiasme zet ik me daar voor in. Aanwezig wanneer gewenst of achter de schermen indien nodig. Uiteindelijk telt alleen de kwaliteit van uw vakantie en het genieten van alles wat het schip en het programma u te bieden hebben. Juist in een groepsreis moet de kwaliteit immers ook individueel gericht zijn.
  Mijn passie voor het begeleiden van reizen gaat samen met mijn eigen interesses voor landschap, geschiedenis en cultuur. Een belangstelling die ik graag deel en waarmee ik soms nog een extra accent aan het programma kan geven. Ik kijk er naar uit om samen aan boord te gaan voor een prachtige reis vol verrassingen, vergezichten en veilige havens.