Majestueze Donau

Geniet langs ‘der schönen blauen Donau’

Boek nu

 • Cruisen door het hart van Europa

  De loopplank van de Amadeus Silver III leggen wij graag voor u uit. Dit schip behoort tot de top van de riviercruiseschepen. Geniet van de uitzichten langs ‘der schönen blauen Donau’ vanuit de panoramasalon of vanuit uw comfortabele kamer van 16 m² tot maar liefst 26 m². U begint uw reis al comfortabel vanaf Veenendaal, waar u per Comfort Class touringcar naar Passau wordt gebracht (vliegen behoort ook tot de mogelijkheden). Het gehele schip is exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers; met Nederlandse boordtaal en cruiseleaders.

  De Donau is met recht het ‘neusje van de zalm’, want als enige grote rivier van Europa die van het Westen naar het Oosten stroomt, doorkruist zij maar liefst tien verschillende landen. Elke dag is een nieuw hoogtepunt wanneer u kiest voor een cruise over de Donau. U heeft nog maar net de ‘drierivierenstad’ Passau verlaten of de eerste onvergetelijke excursielocaties dienen zich al aan in de vorm van de majestueuze abdijen van Sankt Florian en Melk. Vanaf hier ontvouwt zich de idyllische Wachau-vallei. Te midden van de met eeuwenoude, steile wijnterrassen bedekte heuvels, omgeven door grillige rotsformaties en mysterieuze loofbossen, proeft u in Linz de beste lokale producten van de regio. De combinatie van de architectuur, de muziek en de romantische sfeer in het Oostenrijkse Wenen maken uw bezoek tot een waar sprookje. Zestig kilometer verderop prijken aan de Donau de historische monumenten van Bratislava. De Donau cruise is niet compleet zonder een uitgebreide kennismaking met het prachtige Boedapest, waar de ‘koningin van Europa’ wordt geflankeerd door het fenomenale parlementsgebouw aan de ene kant en  Castle Hill met de indrukwekkende burcht van Boeda en het Vissersbastion aan de andere kant. Heel anders is de Hongaarse Puszta, waar een paardenshow en koetsrit u de ultieme plattelandsbeleving geven.  Gaat u mee met Friendship Cruises?

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Passau.jpg

  Passau

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Stift%20Melk.jpg

  Stift Melk

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Emmersdorf.jpg

  Emmersdorf

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Wenen.jpg

  Wenen

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Wenen%20city.jpg

  Wenen

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Schloss%20Sch%C3%B6nbrunn.jpg

  Schloss Schönbrunn

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Boedapest_donau.jpg

  Boedapest

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Boedapest_.jpg

  Boedapest

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Hongaarse%20Puszta.jpg

  Hongaarse Puszta

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Bratislava__.jpg

  Bratislava

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Bratislava.jpg

  Bratislava

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Linz.jpg

  Linz

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Donau/Linz%20city.jpg

  Linz

  Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers!
  • Nederlandse boordtaal
  • Eigen Friendship Cruises Comfort Class touringcar
  • Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
  • Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

  Meer bedenktijd nodig? Neem een vrijblijvende optie! Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis.

  Bij annulering door Friendship Cruises van uw Donau cruise vanwege corona geen voucher, maar geld terug!
  Als uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt, krijgt u de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.

 • Vaarschema

  Dag 1 – Nederland – Zuid-Duitsland

  Per taxiservice of met eigen vervoer reist u naar Veenendaal. Na een kopje koffie in het Van der Valk hotel in Veenendaal reist u per Comfort Class touringcar naar uw 4-sterren overnachtingshotel in Zuid-Duitsland. Onderweg wordt er regelmatig gestopt voor een koffiepauze. U geniet ’s avonds van een heerlijk diner in uw hotel in de omgeving van Nürnberg.

  *Indien gewenst kunt u van 12 op 13 september, voorafgaand aan de reis, al bij Van der Valk Veenendaal overnachten. Een comfortabel begin van uw reis. U vindt meer informatie onderaan de pagina.

  Dag 2 – Zuid-Duitsland – Passau

  Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijtbuffet in het hotel rijdt u per Comfort Class touringcar verder naar Passau. De inscheping aan boord van hotelschip Amadeus Silver III vindt plaats om ca. 16.00 uur. ’s Avonds geniet u van een heerlijk welkomstdiner. Uw hotelschip zet koers naar Emmersdorf waar u de volgende ochtend aankomt. Heerlijk ontspannen en genieten aan boord van uw luxe hotelschip.

  Riviercruise Donau - Amadeus Star

  Dag 3 – Emmersdorf/Melk – Wenen

  Tijdens het ontbijt meert uw hotelschip af in Emmersdorf. Deze ochtend heeft u de keuze uit een panoramische bustour door de Wachau regio met een wijnproeverij in Spitz of een excursie naar het historische Stift van Melk. Terwijl u geniet van een uitstekend verzorgde lunch zet de Amadeus Silver III koers naar Wenen. U geniet van een heerlijke vaarmiddag in de salon of op het Zonnedek. In Wenen staat u een schitterende avond te wachten staat. Wenen staat bekend om haar romantiek en muziek. De liefhebbers kunnen vanavond van boord voor een bezoek aan het Mozart- en Straussconcert in de Kursalon. Een waar hoogtepunt!
  Morgenexcursies: Panoramische bustour door de Wachau met wijnproeverij € 65,- p.p. of bezoek Majestueus Stift van Melk € 55,- p.p. 
  Avondexcursie: Mozart- & Straussconcert in de Kursalon in Wenen € 115,- p.p.

  Riviercruise Donau - Stift Melk

  Dag 4 – Wenen – Boedapest

  Vandaag geniet u van een prachtige excursiedag in Wenen. Een deskundige gids neemt u graag mee op pad. ’s Morgens maakt u een stadstour langs de verschillende bezienswaardigheden van Wenen. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van Conditorei Sluka sinds 1891. Geniet van de echte Wiener Kaffee Kultur.  Bezoek eventueel op eigen gelegenheid het wereldberoemde Operahuis of het Oostenrijks militair museum . ’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen dat zeker de moeite waard is om te gaan bekijken. U kunt ook kiezen voor een ontspannen middag in uw comfortabele touringcar voor een panoramische tour door Wienerwald. Wanneer de excursiepassagiers aan het einde van de middag zijn teruggekeerd aan boord, geniet u van een heerlijk diner. Ondertussen gaan de trossen los en zet uw hotelschip koers naar Boedapest.
  Morgenexcursies: Stadstour romantisch Wenen incl. kennismaking Wiener Kaffee Kultur in Conditorei Sluka € 60,- p.p. 
  Middagexcursie: Schloss Schönbrunn € 65,- p.p. of panoramische bustour door het Wienerwald € 65,- p.p.
  Individuele excursietip: Bezoek op eigen gelegenheid het wereldberoemde Operahuis of het Oostenrijks militair museum

   

  Riviercruise Donau - Wenen

  Dag 5 – Boedapest

  Terwijl u langzaam ontwaakt en geniet van een heerlijk ontbijt aan boord legt uw hotelschip het laatste stuk af richting Boedapest, waar aan het einde van de ochtend zal worden afgemeerd. Na de ontscheping reizen we per Comfort Class touringcar naar een echt Puszta landgoed, waar u kennis maakt met het Hongaarse platteland. Op de Puszta maakt u kennis met de paardentraditie die dit land heeft. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken hierna per koets een rit over de Puszta. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan naar een boeiende rondleiding door de Grote Synagoge van Boedapest met als afsluiting een lokale lekkernij bij Café Gerbeaud. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Boedapest.
  Middagexcursies: Hongaarse Puszta € 85,- p.p. of rondleiding Grote Synagoge van Boedapest met lekkernij bij Café Gerbeaud € 80,- p.p. 

  Riviercruise Donau - Hongaarse Puszta

  Dag 6 – Boedapest – Bratislava

  Na het ontbijt staat de stadstour prachtig Boedapest op het programma met een bezoek aan de Matthiaskerk. Een boeiende rondrit en wandeling door beide door de Donau gescheiden stadsdelen. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op excursie naar het Koninklijk paleis van Gödöllö waar u een rondleiding krijgt en geniet van wat vrije tijd. Bent u toe aan wat ontspanning? Bezoek dan op eigen gelegenheid de wereldberoemde Gellért Spa. De Gellert Spa is één van de beroemdste thermale spa-baden van Europa en één van de toonaangevende spa’s met natuurlijke warmwaterbronnen in Boedapest. Na de lunch vaart uw hotelschip door naar Bratislava waar we de volgende morgen zullen afmeren.
  Morgenexcursies: Stadstour prachtig Boedapest incl. bezoek Matthiaskerk € 50,- p.p. of rondleiding Paleis Gödöllö € 65,- p.p. 
  Individuele excursietip: Bezoek op eigen gelegenheid de Gellért Spa in Boedapest

  Riviercruise Donau - Boedapest

  Dag 7 – Bratislava

  Tijdens het ontbijt arriveert de Amadeus Silver III in Bratislava. Vanmorgen kunt u van boord voor de excursie stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek aan de Martinsdom. Tijdens de excursie maakt u kennis met deze Slowaakse hoofdstad met haar burcht als symbool van de stad.  Rond lunchtijd varen we door naar Linz, waar we morgenmiddag zullen afmeren. U geniet van een heerlijke vaarmiddag aan boord.
  Morgenexcursies: Stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek Martinsdom € 45,- p.p. 

  Riviercruise Donau - Bratislava

  Dag 8 – Linz – Passau

  U geniet vanochtend van een ontspannen vaarmoment richting Linz. Geniet van alle faciliteiten aan boord of bekijk de prachtige panorama’s aan de oever. Net na de lunch komt Linz in zicht. Bij aankomst kunt u van boord voor een stadswandeling door de omgeving van Linz incl. een lokale proeverij. U kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op excursie naar Sankt Florian. Sankt Florian biedt u een perfecte combinatie van cultuur, kunst en muziek. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt u de hoogtepunten van Sankt Florian. Laat in de avond worden de trossen voor de laatste keer los gegooid en legt uw hotelschip het laatste traject af naar Passau, waar we de volgende morgen zullen afmeren. U geniet in de salon van nog één gezellige avond aan boord.
  Middagexcursie: Stadswandeling Linz incl. proeverij € 35,- p.p. of een bezoek aan Sankt Florian met orgelconcert € 55,- p.p.

  Riviercruise Donau - Linz

  Dag 9 – Passau – Nederland

  Vanmorgen neemt u afscheid van de Amadeus Silver III en haar bemanning. U ontscheept na een vroeg ontbijt in Passau. Per Comfort Class touringcar reist u door Duitsland naar Nederland. In Veenendaal wordt u in de avond nog een kopje koffie met een broodje geserveerd. U neemt afscheid van uw reisgenoten en uw cruiseleaders. Een prachtige reis is ten einde, maar de herinneringen zullen blijven!

  *De in bovenstaand programma genoemde excursies zijn niet inbegrepen in de reissom.

  Overnachting voorafgaand aan/na uw reis bij Van der Valk

  Overnachting voorafgaand aan de reis bij Van der Valk
  Start uw reis comfortabel en boek een hotelovernachting van 12 op 13 september bij hotel Van der Valk Veenendaal. Op de vertrekdag van de reis geniet u van een heerlijk ontbijtbuffet waarna u de Comfort Class touringcar in stapt voor de reis naar Passau. Vanaf heden boekt Friendship Cruises voor u deze overnachting bij, en hoeft u niet zelf contact op te nemen met Van der Valk.
  – 2-persoonskamer Comfort: € 75,- p.p.p.n.
  – Toeslag alleengebruik: € 70,- p.p.p.n.
  Bovenstaand tarief is inclusief een uitgebreid ontbijtbuffet, toeristenbelasting en een parkeerplaats voor uw auto.

  Indien u ook na afloop van de reis, van 21 op 22 september wenst te verblijven bij Van der Valk zijn de mogelijkheden als volgt:
  – 2-persoonskamer Comfort: € 65,- p.p.p.n.
  – Toeslag alleengebruik: € 60,- p.n.

  Hotel Van der Valk Veenendaal
  Bastion 73
  3905 NJ Veenendaal

  Optioneel vliegarrangement

  Wanneer u liever per vliegtuig naar Passau reist i.p.v. per Comfort Class touringcar is dit zeker een mogelijkheid. U vliegt vanaf Amsterdam naar München op 14 september waar u per transfer naar Passau wordt gebracht. In Passau sluit u aan bij de rest van de groep tijdens de inscheping. Na de cruise gaat u per transfer terug naar München om vervolgens per vliegtuig naar Amsterdam te vliegen. Onze cruisespecialisten kijken graag de mogelijkheden voor u na.
  Toeslag v.a. € 398,- p.p. incl. retour vliegticket en transfer, excl. ruimbagage.

  Wanneer u liever per vliegtuig naar Passau reist i.p.v. per Comfort Class touringcar

 • Excursies

  Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

  Riviercruise Donau - Boedapest royal palace godollo
  Riviercruise Donau - Bratislava

  Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 13 interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

  Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

  Panoramische bustour door de Wachau met wijnproeverij
  Veruit de mooiste manier om de Wachau te verkennen is per comfortabele touringcar. Groot is de Wachau niet: 36 kilometer langs weerszijden van de Donau. Maar wat heeft deze regio tussen Krems en Melk in Neder-Oostenrijk veel te bieden. Historische stadjes en pittoreske dorpjes. Belangrijke culturele monumenten zoals de kloosters van Melk en Göttweig. Beroemde wijnen. En bovenal een veelzijdig landschap langs de Donauvallei, met eeuwenoude terrasvormige wijngaarden op glooiende hellingen, omzoomd door grillige rotsformaties en mysterieuze loofbossen. Een weelderig landschap dat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens deze prachtige bustour door de Wachau regio staat er in Spitz en heerlijke wijnproeverij voor u klaar.
  Excursieprijs: € 65,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige gids en wijnproeverij (3 soorten wijn).
  Zwaarte excursie: 2

  Morgenexcursie Majestueus Stift van Melk
  In de ochtend bezoeken we het historische Stift van Melk. Majestueus gelegen domineert de Stift het landschap. Onder leiding van een deskundige gids wandelt u door de rijke geschiedenis en al haar pracht en praal. De abdij bezit twee belangrijke kruisbeelden: het één romaans en het ander 14e eeuws. De prachtige Marmeren Zaal met een schildering van Paul Troger werd vroeger gebruikt voor ontvangsten en plechtigheden. In het abdijmuseum kunt u het krachtige schilderij van de hand van Jörg Breu uit 1502 bewonderen. De schitterende bibliotheek bevat maar liefst 100.000 werken, waaronder 2.000 handschriften en 1.600 incunabelen. De prachtige plafondschildering is tevens van de hand van Paul Troger. Een wenteltrap met een decoratieve leuning verbindt de bibliotheek met de kloosterkerk. De barokke kloosterkerk heeft een plafondschildering van Johann Michael Rottmayr. Op het hoofdaltaar ziet u Petrus en Paulus. Een bijzondere excursie, die u niet snel zult vergeten!
  Excursieprijs: € 55,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree Stift Melk en rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 3

  Avondprogramma: Mozart- & Straussconcert in de Kursalon in Wenen
  Wij bieden u graag de gelegenheid om een concert in Wenen bij te wonen in de prachtige Kursalon. Een bijzondere ervaring in de stad van muziek en romantiek. Het Mozart & Strauss ensemble bestaat uit musici, een zangeres en een danspaar. Er worden walsen, polka’s, aria’s en duetten uitgevoerd, evenals operette en pianomelodieën. Kortom, een zeer gevarieerd programma. Een goede gelegenheid om te genieten van een mooi concert in een prachtig historisch gebouw in Wenen, de stad van muziek!
  Excursieprijs: € 115,- p.p.
  Inclusief: vervoer per touringcar en A-klasse concertkaart.
  Zwaarte excursie: 1

  Morgenexcursie stadstour romantisch Wenen incl. kennismaking Wiener Kaffee Kultur in Conditorei Sluka
  ’s Morgens maakt u, tijdens een excursietour per touringcar, kennis met Wenen, de stad van muziek en romantiek. Ook de stad van Strauss en Beethoven. Onder leiding van een deskundige gids komt u alles te weten over de rijke historie. Zij vertelt u over de fraaiste straten, pleinen, kerken en paleizen van deze schitterende stad. U passeert onder andere: de Universiteit, het Raadhuis, het Parlement, het Museumkwartier, de Votivkirche, Schloss Belvedère, de Weense Hofburg, de winterresidentie van de keizer, en tot slot maakt u een wandeling bij de Stephansdom en de Kärtnerstrasse. In het historische hart van Wenen maakt u kennis met de rijke traditie van Conditorei Sluka sinds 1891. Geniet van de echte Wiener Kaffee Kultur.
  Excursieprijs: € 60,- p.p.
  Inclusief: stadstour per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids en kennismaking Wiener Kaffee Kultur in Conditorei Sluka incl. lekkernij.
  Zwaarte excursie: 3

  Middagexcursie Schloss Schönbrunn
  ’s Middags brengt u een bezoek aan Schloss Schönbrunn, de zomerresidentie van de keizer. Een imposant paleis met prachtig aangelegde tuinen. Eens stond het zomerpaleis van de Habsburgers middenin de natuur, nu staat het middenin de stad Wenen, aan de westelijke kant van het historische centrum. Een mooi park omringt het paleis dat in het begin van de 18e eeuw gebouwd werd. Later onderging het paleis een grondige verbouwing op verzoek van de Keizerin Maria Theresa oftewel Sisi. De liefhebbers maken een wandeling door de, onder architectuur aangelegde tuinen, naar het iets hoger gelegen Gloriëtte. Een boeiende excursie, die u doet herinneren aan de Habsburgers en hun Oostenrijkse-Hongaarse dubbelmonarchie.
  Excursieprijs: € 65,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree Schloss Schönbrunn en tour o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 4

  Middagexcursie panoramische bustour door het Wienerwald
  Het Wienerwald is een dichtbebost gebied dat zich uitstrekt over de Oostenrijkse deelstaten Neder-Oostenrijk en Wenen. Het wordt gevormd door een noordoostelijke uitloper van de Alpen. Voor vele Weners is het hun favoriete plek om zich te ontspannen. “Alsof je in de wildernis bent, niet een of twee mijl van een van de meest levendige hoofdsteden ter wereld.” Waar de schrijver Adalbert Stifter bijna 200 jaar geleden verbaasd over was, is in vele jaren nog steeds waar. Geen enkele andere kosmopolitische stad dan Wenen heeft zo’n paradijs voor de deur. Als een grote lus loopt de “groene long” van de stad van Klosterneuburg naar Baden. Glooiende heuvels en ruige rotsen, waterverversende kloven en vredige wijngaarden, diepe bossen, dromerige weiden en mysterieuze weiden bieden een verscheidenheid aan adembenemende natuurervaringen. Tijdens deze bustour zal er een korte stop worden gemaakt bij The Karmel Mayerling en Heiligenkreuz Abbey. Een prachtig moment voor een fotostop. Vergeet daarom uw fototoestel niet mee te nemen!
  Excursieprijs: € 65,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. uw cruiseleader.
  Zwaarte excursie: 1

  Morgenexcursie Hongaarse Puszta
  Hongarije laat zich vandaag tijdens een excursie naar het ‘woeste’ platteland van een heel andere kant beleven. Per touringcar reizen we naar de Varga Tanya farm, waar u eerst geniet van een traditionele Puszta lunch en het Puszta programma. U maakt kennis met het platteland en met de paardentradities die dit land rijk is. Het bijwonen van de dressuurshow is een ware belevenis. De liefhebbers maken tot slot per koets een rit over het Puszta landgoed. Vervolgens kunt u heerlijk ontspannen en genieten van een prachtige folklore show.
  Excursieprijs: € 85,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige gids, traditionele Puszta lunch, 
  Pusztaprogramma en folklore show.
  Zwaarte excursie: 4

  Middagexcursie Grote Synagoge van Boedapest met lekkernij bij Café Gerbeaud
  De Joodse synagoge in Boedapest is zeer indrukwekkend. Het is namelijk de grootste synagoge van Europa met plaats voor maar liefst 5000 mensen. Er is slechts één synagoge ter wereld groter dan de synagoge op de Dohany straat. De bijnaam van het gebouw zult u dan ook niets verbazen: ‘de Grote Synagoge’.  De synagoge werd ontworpen door de Duitse architect Ludwig Förster. Deze architect was eerder verantwoordelijk voor het ontwerp van de synagoge in Wenen. Förster ontwierp het gebouw volledig in de Moorse stijl en in 1859 was de Joodse Synagoge in Boedapest een feit. Na deze indrukwekkende rondleiding heeft u vast trek gekregen in een kop koffie en een lokale lekkernij. We maken een gezellige stop bij het traditionele koffiehuis Café Gerbeaud.
  Excursieprijs: € 80,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree Grote Synagoge, tour o.l.v. een deskundige gids en koffiestop met lokale lekkernij.
  Zwaarte excursie: 4

  Morgenexcursie stadstour prachtig Boedapest incl. bezoek Matthiaskerk
  Vandaag staat u oog in oog met mooie kerken en paleizen, prachtig aangelegde parken en statige boulevards. Boedapest wordt doorsneden door de rivier de Donau. Aan beide zijden van de rivier ligt een stadsdeel: Boeda en Pest. Onder leiding van een gids maken we een rondrit per bus door beide stadsdelen. U passeert onder andere de Heldenplatz, het Stadspark en de Stephansbasiliek aan de Pestzijde en het Sint Gellért monument en het Vissersbastion aan de Boedazijde. Beleef de geschiedenis van Boedapest tijdens een excursierondrit. Tijdens deze stadsrondrit brengen we ook een bezoek aan de Matthiaskerk. De Matthiaskerk werd tussen de 13e en 15e eeuw gebouwd. De kerk is vernoemd naar koning Matthias Corvinus, die de opdracht gaf tot de bouw van de hoogste toren van de kerk. Ook zijn beide huwelijken vonden in deze kerk plaats. In deze kerk werden bovendien niemand minder dan de Habsburgse Franz Josef en zijn vrouw Elizabeth (ook wel bekend al Sissi) gekroond. Een bezoek meer dan waard!
  Excursieprijs: € 50,- p.p.
  Inclusief: stadstour per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids en entree Matthiaskerk.
  Zwaarte excursie: 4

  Morgenexcursie Paleis Gödöllö
  Het Paleis Gödöllö werd gebouwd aan het begin van de 18e eeuw. Het paleis ligt dicht bij Boedapest en is één van de grootste barokke kastelen van Hongarije. Het paleis is vooral bekend als het zomerpaleis van Keizerin Elizabeth (Sissi) en Keizer Frans Joseph. Het paleis kent daarnaast nog een museum waarin nog vele kamers zijn gebleven zoals deze door Sissi zijn gekend. Ook vindt u hier een prachtig barok theater en in de tuin staat nog een schitterend paviljoen, deze is volledig herbouwd. De keizerin verbleef vaak in het paleis om haar rust te zoeken en om even weg te zijn van het drukke leven aan het hof in Wenen.
  Excursieprijs: € 65,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en rondleiding o.l.v. een deskundige gids. 
  Zwaarte excursie: 4

  Excursietip: bezoek op eigen gelegenheid de Gellért Spa in Boedapest
  De Gellert Spa is één van de beroemdste thermale spa-baden van Europa en één van de toonaangevende spa’s met natuurlijke warmwaterbronnen in Boedapest. De thermale baden van Gellért, het zwembad, het golfslagbad en spa-behandelingen bieden het hele jaar door een geweldige ontspanning en entertainment. Bezoek Gellert Spa Bath en ervaar ontspanning van hoge kwaliteit. De Gellért Spa opende in 1918 en bood medicinale waterbehandelingen met dezelfde diepe ondergrondse bronnen die de ridders van Sint-Jan in de 12e eeuw gebruikten en later de Turken om de verkwikkende krachten van het mineraalrijke water te voelen. Bezoekt u het favoriete bad in Boedapest: Gellért Spa is het echte pareltje van de thermale baden waar u gemakkelijk een halve dag kunt doorbrengen. Verken de vele zwembaden, luxe behandelingen, warme bronnen met bronwater, de architectuur, het landschap en verwennende massagetherapieën. U kunt bij uw cruiseleader terecht voor meer informatie over de Gellért Spa. De receptiemedewerkers helpen u ook graag met het reserveren van een taxi.

  Morgenexcursie stadstour monumentaal Bratislava incl. bezoek Martinsdom
  Aan de Donau ligt ook de Slowaakse hoofdstad Bratislava, met moderne uitbreidingen op de andere oever. De stad ligt aan de voet van de Kleine Karpaten. Voor de ontwikkeling van Bratislava is de gunstige ligging aan de Donau van groot belang. Het heeft de grootste binnenhaven van Slowakije en is een belangrijk knooppunt voor de scheepvaart. De stad is het centrum van de Slowaakse politiek, wetenschap, economie en cultuur. De Burcht van Bratislava is het symbool van de stad. Dit hoekige gebouw ligt aan de westkant van het centrum, op een heuvel met prachtig uitzicht over de Donau. In het oude stadshart zijn enkele schilderachtige straten behouden gebleven. Hier bevindt zich de Michaëltoren in barokstijl, die deel uitmaakt van de oude stadsmuur. De Martinsdom is de grootste kerk in de stad, deze zullen we dan ook van binnen gaan bezoeken. Hier werden eeuwenlang de koningen van Hongarije gekroond. Een belangrijk gebouw is ook het Primatiaal paleis, waar Frankrijk en Oostenrijk na de slag bij Austerlitz in 1805 de Vrede van Pressburg tekenden. U gaat met een deskundige gids op pad die u alles vertelt over deze historische stad en bezoekt de Martinsdom van binnen.
  Excursieprijs: € 45,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar en deels te voet o.l.v. een deskundige gids en entree Martinskerk.
  Zwaarte excursie: 3

  Middagexcursie stadswandeling Linz incl. proeverij
  Linz dankt haar naam aan de Romeinen, die de stad Lentia noemden. Dwars door de Oostenrijkse stad Linz maakt de rivier de Donau een plotselinge wending: één van de kenmerken van Linz. Er zijn veel bezienswaardigheden in Linz. We starten de excursie met een rit naar de Pöstlingberg. Hier maken we een korte stop zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Tijdens de stadswandeling ontdekt u het centrum van de authentieke Altstadt. We passeren de Nieuwe Kathedraal, het Mozarthuis, het landhuis en het stadhuis. De stadswandeling eindigt met een proeverij van typische Oostenrijkse hapjes en drankjes.
  Excursieprijs: € 35,- p.p.
  Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige gids en een proeverij van echte Linzer cake.
  Zwaarte excursie: 4

  Middagexcursie Sankt Florian met orgelconcert
  Sankt Florian is gelegen in Linz en vooral bekend om het klooster van de reguliere kanunniken van Sint-Augustinus. De bijbehorende kloosterkerk is barok herbouwd in de jaren 1686-1751. De kloosterkerk heeft een rijkelijk interieur met een befaamd orgel, van Anton Bruckner, die in 1848 organist werd en in de crypte begraven ligt. Ook staat Sankt Florian bekend om de schitterende bibliotheek met meer dan 150.000 boeken. Sankt Florian biedt u een perfecte combinatie van cultuur, kunst en muziek. Daarom beginnen we de tour met een prachtig orgelconcert. Onder begeleiding van een deskundige gids ontdekt u na het concert de hoogtepunten van Sankt Florian zoals de bibliotheek, de Altdorfer galerij, de collegiale kerk van Sankt Florian en de crypte van Anton Bruckner.
  Excursieprijs: € 55,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, entree en rondleiding Sankt Florian en orgelconcert.
  Zwaarte excursie: 3

  Zwaarte excursies
  Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

  1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
  2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
  3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
  4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
  5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
  De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

  * Inhoud excursies onder voorbehoud.

 • Riviercruiseschip Amadeus Silver III

  De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Silver III zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. Ook in de sfeervolle salon en het Vienna Café is het vorstelijk genieten. In het luxe restaurant worden elke dag de maaltijden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension.

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Silver%20III/Amadeus%20Silver%20III.jpg

  Amadeus Silver III

 • 9-daagse cruise Majestueuze Donau
  Vanaf 1.498,- p.p.

  MEER BEDENKTIJD NODIG? NEEM EEN OPTIE!
  Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een cruise te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
  Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

  Neemt u gerust even contact met ons op. We noteren uw naam graag als optie op één van onze cruises. Mail ons gerust op info@friendshipcruises.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

  Vertrekdatum 13 september 2022
  Prijs per persoon v.a. 1.498,-