Cruisen door Nederland & België

10-daagse cruise Hollands Welvaren

Cruise door Nederland en België met vertrek en aankomst in Rotterdam!

Boek nu

 • 10-daagse cruise Hollands Welvaren

  Zelden heeft u zoveel mooie plekjes in één vakantie ontdekt. Samen met onze kapitein hebben we een unieke 10-daagse reis door Nederland en België ontworpen. Zodra we de trossen los gegooid hebben laten we de wereldhaven van Rotterdam achter ons en zetten koers naar Willemstad. Dan komt het land van onze Zuiderburen in beeld: Antwerpen aan de Schelde. Op en top genieten van het beste wat Nederland en België te bieden heeft. VOC-stadjes en Hanzesteden, historische parels als Maastricht en Roermond. Tijdens een interessante excursie in Hoorn ontdekt u de rijke geschiedenis van de stad. Ga vanuit Amsterdam op ontdekkingstocht door het culturele erfgoed aan de Zaan: de Zaanse Schans. Tot slot wacht u een muzikale verrassing met medewerking van talentvolle musici. Geniet van de mooiste panorama’s terwijl u zich laat verwennen aan boord van uw 5-sterren luxe hotelschip!

  https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20-%20Rotterdam/Foto+Rotterdam.jpg

  Rotterdam

  https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Willemstad%20DJI_0311-HDR-1.jpg

  Willemstad

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Willemstad+01.jpg

  Willemstad

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Belgi%C3%AB%20-%20Antwerpen/Antwerpen%201.jpg

  Antwerpen

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Maastricht+Vrijthof-min.jpg

  Maastricht

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Roermond%2c+de+Maas.jpg

  Roermond

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Roermond%2c+haven.jpg

  Roermond

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Dordrecht.jpg

  Dordrecht

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20-%20Dordrecht/Dordrecht%2c%20shutterstock%20(2).jpg

  Dordrecht

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Hoorn+-+shutterstock_1614334792.jpg

  Hoorn

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Hoorn+vooraanzicht.jpg

  Hoorn

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/fotos_kampen_01_lightbox.jpg

  Kampen

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/shutterstock_67046221+Kampen.jpg

  Kampen

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Lelystad+haven.jpg

  Lelystad

  https://fs.hubspotusercontent00.net/hubfs/9318009/Vaargebieden%20-%20Rijn,%20Main,%20Donau/Amsterdam%20hart%20van%20europa.jpg

  Amsterdam

  https://www.destintravel.nl/hubfs/Bestemmingen%20-%20Nederland%20en%20Belgi%C3%AB/Riviercruise%20Nederland%20en%20Belgie%20Amsterdam.jpg

  Amsterdam

  Deze afvaart is geheel exclusief gereserveerd voor Friendship Cruises passagiers.
  • Nederlandse boordtaal
  • Nederlandssprekende Friendship Cruises cruiseleaders
  • Quiet Vox headset systemen tijdens uw excursies

  Bij annulering door Friendship Cruises van uw cruise door Nederland en België vanwege corona geen voucher, maar geld terug!
  Als uw reis vanwege coronamaatregelen geen doorgang vindt, krijgt u de door u betaalde reissom teruggestort op uw bankrekening.

 • Vaarschema

  Dag 1 – Rotterdam – Willemstad

  Uw prachtige cruise begint in Rotterdam. De inscheping aan boord van uw hotelschip vindt plaats om ca. 15.30 uur. U reist met eigen vervoer of per taxiservice naar de kade in Rotterdam. We heten u welkom met een heerlijk welkomstdiner aan boord, een goed begin van uw cruise! Tijdens de maaltijd en in de sfeervolle salon maakt u kennis met uw medepassagiers. Ondertussen vaart uw hotelschip naar Willemstad aan het Hollandsch Diep, aankomst tijdens het diner.

   

  Hollands Welvaren

  Dag 2 – Willemstad – Antwerpen – Maastricht

  Vanmorgen een heerlijke vaarochtend aan boord van de Amadeus Silver III. Tijdens de lunch komt Antwerpen in zicht. Vanmiddag kunnen de liefhebbers van boord voor de stadswandeling Antwerpen eindigend bij de St. Pauluskerk. U kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding door de St. Pauluskerk. Deze kerk met haar schitterende interieur is een bezoek meer dan waard. Na afloop staat er voor iedere passagier een orgeldemo op het programma. Een muzikale afsluiting van de dag! Eenmaal terug aan boord zet uw hotelschip koers naar Maastricht.
  Middagexcursie stadswandeling Antwerpen € 20,- p.p. of middagexcursie rondleiding St. Pauluskerk € 10,- p.p. Aansluitend een orgeldemo (inbegrepen)

  Hollands Welvaren

  Dag 3 – Maastricht

  Tegen de middag arriveert u in Maastricht. De liefhebbers gaan na de lunch van boord voor de stadswandeling Maastricht of de panoramische bustour Mergellandroute; de oudste, bekendste en meest geliefde autoroute van Nederland. Vanavond blijft uw hotelschip afgemeerd liggen in Maastricht. U kunt na het diner Maastricht op eigen gelegenheid verder ontdekken.
  Middagexcursie stadswandeling Maastricht € 20,- p.p. of panoramische bustour Mergellandroute € 50,- p.p.

  Hollands Welvaren

  Dag 4 – Maastricht – Roermond – Venlo

  Vanmorgen vroeg zet uw hotelschip koers richting Roermond. Vanmiddag genieten de liefhebbers van een middagexcursie naar Thorn, ook wel de witte parel van Limburg genoemd. Tijdens het diner vaart uw hotelschip vanuit Roermond richting Venlo, waar we later op de avond zullen afmeren. Heerlijk genieten van een ontspannen vaaravond aan boord van uw hotelschip!
  Middagexcursie naar het witte stadje Thorn € 45,- p.p.

  Hollands Welvaren

  Dag 5 – Venlo – Nijmegen – Dordrecht

  Vanmorgen varen we vanuit Venlo naar Nijmegen, waar we tijdens de lunch arriveren. De liefhebbers gaan vanmiddag van boord voor een bustour Zevenheuvelenroute per Comfort Class touringcar. De route voert u door de Ooijpolder, langs Berg- en Dal en over de Zevenheuvelenweg naar Groesbeek. Onderweg maken we nog een stop voor een kopje koffie met wat lekkers.
  Aan het einde van de middag wacht u een muzikale verrassing met medewerking van talentvolle musici in Nijmegen georganiseerd door Friendship Cruises! Tijdens het diner gaan de trossen weer los en vaart u richting Dordrecht, waar u rond middernacht arriveert.
  Middagexcursie stadstour Zevenheuvelen route incl. koffiestop € 55,- p.p.

  Hollands Welvaren

  Dag 6 – Dordrecht – Rotterdam – Hoorn

  Vroeg in de morgen worden de trossen los gegooid en varen we richting Rotterdam. Vandaag heeft u meerdere excursiemogelijkheden die u individueel kunt ondernemen:
  – Stap aan boord van een watertaxi en breng een bezoek aan het vermaarde historische schip de SS Rotterdam. De taxi wordt op afroep voor u besteld door de cruiseleaders aan boord. Indicatieprijs watertaxi: € 10,- p.p.
  – Duik de geschiedenis in tijdens een bezoek aan het Maritiem Museum. Vanaf uw hotelschip slechts ca. 1 km wandelen. Indicatieprijs entree: € 16,- p.p.
  – Drink een kopje koffie op de Euromast en geniet van het weidse uitzicht.
  – Bezoek de best bezochte dierentuin in Nederland; Blijdorp. Indicatieprijs entree: € 24,50 p.p.
  Uw hotelschip vaart aan het einde van de middag verder naar Hoorn, waar u morgen vroeg zult arriveren.

  Hollands Welvaren

  Dag 7 – Hoorn – Enkhuizen

  Deze morgen nodigen wij u graag uit om de prachtige stad Hoorn te ontdekken. Een boeiende wandeling door het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie. Als afsluiting van de stadswandeling brengt u een bezoek aan het Sint Jans Gasthuis. Terug aan boord geniet u van een heerlijke lunch en zet uw hotelschip koers richting Enkhuizen. Na het diner heeft u de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Enkhuizen te ontdekken.
  Morgenexcursie stadswandeling Hoorn met bezoek Sint Jans Gasthuis € 35,- p.p.

  Hollands Welvaren

  Dag 8 – Enkhuizen – Kampen – Lelystad

  Als u geniet van het ontbijt worden de trossen los gegooid voor een heerlijke vaarochtend aan boord van uw luxe hotelschip naar Kampen. Vanmiddag nodigen wij u graag uit voor een stadswandeling door Historisch Kampen. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u vandaag deze Hanzestad met zijn vele historische gebouwen die meer vertellen over de waterrijke geschiedenis. Tot slot wacht u aan het einde van de middag een muzikale verrassing met medewerking van talentvolle musici in de Bovenkerk in Kampen, georganiseerd door Friendship Cruises. Tijdens het diner zet uw hotelschip koers richting Lelystad, waar we laat op de avond arriveren.
  Middagexcursie stadswandeling Kampen € 20,- p.p.

  Hollands Welvaren

  Dag 9: Lelystad – Amsterdam – Rotterdam

  Vanmorgen vroeg zetten we koers richting de hoofdstad, waar we aan het begin van de ochtend arriveren. In de ochtend heeft u de mogelijkheid om Amsterdam op eigen gelegenheid te ontdekken. In de middag kunt u mee op excursie naar de Zaanse Schans. U stapt aan boord van een kleine variant en vaart in ca. 2 uur over de Zaan naar de Zaanse Schans. Onderweg wordt u verteld over de Zaanstreek, Albert Heijn, kruidenierswinkels en koffiefabrieken. De Zaanse Schans is een uniek dorp in Zaandam, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Na het diner stapt u aan boord van diverse salonboten met elk hun eigen comfort. U geniet van een heerlijke avondrondvaart over de Amsterdamse grachten. Een rondvaart van 1,5 uur in grandeur. Net voor middernacht worden de trossen voor de laatste keer los gegooid en leggen we het laatste stukje af terug naar Rotterdam.
  Middagexcursie Zaanse Schans € 75,- p.p.
  Avondexcursie luxe rondvaart Amsterdam € 55,- p.p.

  Hollands Welvaren

  Dag 10: Rotterdam (ontscheping)

 • Excursies

  Een riviercruise is de meest comfortabele manier om nieuwe landen, culturen en mensen te leren kennen. Friendship Cruises biedt u dan ook de mogelijkheid om deel te nemen aan interessante excursies. Van stadswandelingen door indrukwekkende hoofdsteden tot bezoeken aan pittoreske historische dorpjes of boeiende musea, ontdekkingstochten in de natuur en culinaire verrassingen uit de regio, elk uitstapje is uniek en onvergetelijk! De belevenis is elke dag weer anders. Ervaren lokale gidsen nemen u maar al te graag mee en delen vol oprecht enthousiasme hun grenzeloze kennis van de streek. Zo proeft u de sfeer en cultuur in optima forma. Hieronder vindt u een overzicht van de excursies die u kunt maken tijdens deze cruise, en hoe u deze kunt boeken.

  Hoorn
  Antwerpen 2

  Bij reservering kunt u een keuze maken uit maar liefst 10 interessante excursies. Deze excursies boekt u los en betaalt u direct bij reservering van uw cruise. Zo weet u precies waar u aan toe bent! Wanneer u vooraf geen gebruik maakt van de excursies, kunt u de excursies ook los aan boord boeken. U betaalt de prijzen zoals onderstaand per excursie vermeld. Wij kunnen u in dat geval niet garanderen dat er nog plaats is op alle excursies.

  * Inhoud excursies onder voorbehoud. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist.

  Sommige excursies vinden gelijktijdig plaats. U kunt niet deelnemen aan beide excursies. U vindt het uitgebreide programma bij het tabblad Vaarschema.

  Middagexcursie stadswandeling Historisch Antwerpen
  Antwerpen, de stad van Rubens en van Barok, is de grootste havenstad van België. In het midden van de 16e eeuw werd Antwerpen gezien als één van de belangrijkste steden van Europa. Kortom, Antwerpen is een bezoek meer dan waard! Antwerpen was al eens de culturele hoofdstad van Europa. Dat was niet voor niets, want Antwerpen bevat een groot aantal historische gebouwen, zoals het Steen, de gildehuizen aan de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ontdek het historische centrum tijdens een stadswandeling onder leiding van een deskundige gids. De stadswandeling eindigt bij de Sint-Pauluskerk. Als afsluiting van uw stadswandeling krijgt u hier nog een prachtige orgeldemo te horen.
  Excursieprijs: € 20,- p.p.
  Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids en orgeldemo St. Pauluskerk.
  Zwaarte excursie: 4
  Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de rondleiding door de St. Pauluskerk. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

  Middagexcursie rondleiding Sint- Pauluskerk in Antwerpen
  De Antwerpse Sint-Pauluskerk ligt in het oude stadscentrum, op een steenworp van de rivier de Schelde, in de stadswijk waar vroeger de zeelui woonden. Deze kerk met haar schitterende interieur is een bezoek meer dan waard. Deze voormalige kloosterkerk van de dominicanen uit 1639, herbergt prachtige barokaltaren, meer dan 200 beelden en ruim 50 schilderijen. Onder de schilderijen bevinden zich topwerken van Jordaens, Rubens en Van Dyck. Als afsluiting van uw rondleiding krijgt u nog een prachtige orgeldemo te horen.
  Excursieprijs: € 10,- p.p.
  Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en orgeldemo Sint-Pauluskerk.
  Zwaarte excursie: 3
  Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Antwerpen. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

  Middagexcursie stadswandeling Maastricht
  Maastricht kan het beste te voet worden ontdekt. In het historische stadscentrum is het erfgoed van twintig eeuwen geschiedenis duidelijk te zien. Waar u ook gaat, u zult worden geïntrigeerd door de interessante stadsgezichten, eeuwenoude kerken en prachtige gevels. Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u de mooiste plekjes van het oude stadscentrum en de overblijfselen van deze middeleeuwse stad.
  Excursieprijs: € 20,- p.p.
  Inclusief: stadswandeling o.l.v. een deskundige lokale gids.
  Zwaarte excursie: 4
  Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de panoramische bustour Mergellandroute. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

  Middagexcursie panoramische bustour Mergellandroute
  De Mergellandroute is een van de bekendste recreatieve routes van Nederland, en dat is niet voor niets! U ontdekt tijdens deze route al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Het Drielandenpunt in Vaals, het prachtige Maastricht en verschillende monumenten en pittoreske dorpjes zoals Epen, Slenaken en Eijsden. U zult versteld staan van de prachtige natuur en de mooie vergezichten! Onderweg in de touringcar vertelt de gids u van alles over de omgeving.
  Excursieprijs: € 50,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, tour o.l.v. een deskundige lokale gids, koffiestop.
  Zwaarte excursie: 1
  Deze excursie wordt gelijktijdig uitgevoerd met de stadswandeling Maastricht. U kunt niet deelnemen aan beide excursies.

  Middagexcursie naar het witte stadje Thorn
  Een van de parels van Limburg is het witte stadje Thorn. Het stadje staat bekend om de markante witgeschilderde huizen, monumentale panden en de authentieke geplaveide straatjes. De Abdijkerk van Thorn torent hoog boven de witte huisjes uit. U wandelt met de gids langs het Begijnhof, de begijnen in Thorn waren oorspronkelijk in dienst bij de adellijke stiftdames van Thorn. In het begijnhofje liggen een aantal Pottehuuskes (voormalige bakkershuizen). Ook ziet u de Kapel onder de Linden. Dit gebouw heeft van buiten gezien iets ongewoons in vergelijking met andere bedehuizen. Gaat u mee op ontdekking naar Thorn?
  Excursieprijs: € 45,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids.
  Zwaarte excursie: 4

  Middagexcursie bustour Zevenheuvelenroute incl. koffiestop
  Een afwisselende bustour per Comfort Class touringcar vanaf Nijmegen. De tocht voert u door de Ooijpolder, een prachtig gebied in de uiterwaarden van de Waal. Via Beek-Ubbergen reizen we naar Berg en Dal. De grote hoogteverschillen, vandaar de naam Berg en Dal, zorgen voor mooie vergezichten. Over de Zevenheuvelenweg, bekend van de Nijmeegse Vierdaagse, richting Groesbeek, hét wijndorp van Nederland. Onderweg maken we nog een stop voor een kopje koffie met wat lekkers.
  Excursieprijs: € 55,- p.p.
  Inclusief: vervoer per Comfort Class touringcar, rondleiding o.l.v. een deskundige lokale gids en koffie/thee met wat lekkers.
  Zwaarte excursie: 2

  Morgenexcursie stadswandeling Hoorn met bezoek Sint Jans Gasthuis
  Hoorn is een prachtige stad die u een keer moet zien, horen, proeven en voelen. Het verleden van de machtige Verenigde Oost-Indische Compagnie, die in de 17e en 18e eeuw met zijn prachtige schepen handelsbetrekkingen onderhield met Aziatische landen, komt u nog overal tegen in Hoorn. Dat geeft de stad een bijzondere sfeer. In het oude centrum ziet u nog steeds gebouwen uit het tijdperk van de VOC, maar ook in de oude haven vindt u nog een stukje glorie terug. In het historische centrum kunt u tot op heden de prachtige monumenten en imposante bouwwerken bewonderen. De binnenstad van Hoorn is dan ook een beschermd stadsgezicht en hier zijn 347 Rijksmonumenten te vinden. U kunt Hoorn heel goed te voet ontdekken. Naast de imposante gebouwen zijn er veel standbeelden in de stad te vinden en u kunt een wandeling maken langs de unieke en bekende winkels. Hoorn is niet alleen een monumentenstad, maar ook een echte havenstad en een stad van pracht en praal! Tijdens de stadswandeling brengt u ook een bezoek aan het Sint Jans Gasthuis. Kloosters waren in de vroege middeleeuwen vaak de enige plek, die pelgrims en reizigers onderdak boden. Ook namen zij de zorg voor zieken op zich voor wie andere zalen aanwezig waren. Tevens is het als bouwwerk een belangrijk voorbeeld uit de overgangstijd van gothiek naar de vroeg-renaissance. In het Gasthuis is sinds 1982 een kunstcentrum gevestigd.
  Excursieprijs: € 35,- p.p.
  Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids en entree Sint Jans Gasthuis.
  Zwaarte excursie: 4

  Middagexcursie stadswandeling Kampen
  Onder leiding van een deskundige gids ontdekt u vandaag de Hanzestad Kampen met zijn vele historische gebouwen die meer vertellen over de waterrijke geschiedenis. Kampen ligt in de regio IJsseldelta, een bijzondere regio met veel natuurschoon en water. Het Hanzeverleden is op tal van plekken tastbaar. Meer dan 500 monumentale panden en 3 stadspoorten zijn historische overblijfselen van de Gouden Eeuw. Bij een wandeling door Kampen komt u ook de ‘Fresco’s van de Middenstand’ tegen. De authentieke muurreclames laten u een stukje vergeten reclamegeschiedenis zien. Kampen staat ook bekend om z’n prachtige stadspoorten. De Broederpoort vormt samen met de Cellebroederspoort onderdeel van de aarden wal ter verdediging van de stad. De St. Nicolaaskerk, tegenwoordig de Bovenkerk, is de oudste kerk van Kampen en een markante verschijning langs het IJsselfront. Deze grote, gotische kruisbasiliek is gebouwd in de 14e eeuw.
  Excursieprijs: € 20,- p.p.
  Inclusief: rondleiding o.l.v. een deskundige gids.
  Zwaarte excursie: 4

  Middagexcursie boottocht over de Zaan naar de Zaanse Schans
  De Zaanstreek is één van de oudste industriegebieden van Europa en werd ooit de provisiekast van Nederland genoemd. Op het hoogtepunt rond 1720 waren er 600 molens tegelijkertijd in bedrijf. Er was in Europa geen streek te vinden waar op zo’n klein oppervlak zoveel nijverheid te vinden was. Denk o.a. aan weverijen, zeildoekmakerijen, papier, tabak, kaarsen, cacao, kuiperijen, smederijen, zagerijen, zeevaart en handel. Ook de walvisvaart was belangrijk. Op deze excursie al varend van Amsterdam naar de Zaanse Schans vaart u door de geschiedenis van Nederland. Dit is ook de bakermat van de grootgrutters zoals Albert Heijn. U stapt op vanaf uw hotelschip in Amsterdam op een kleine variant, gegarandeerd genieten! Over Zaans erfgoed moet u niet alleen lezen in geschiedenisboeken, nee, dat moet u beleven! Dat moet architect Jaap Schipper gedacht hebben toen hij in 1946 met het plan voor de Zaanse Schans kwam. Als u een goede indruk wilt krijgen van het leven in de 17e en 18e eeuw in Holland, dan moet u zeker deelnemen aan deze historische excursie naar de Zaanse Schans. De Zaanse Schans is een vrij toegankelijk woon-werkgebied anno 1850. Wandel langs het bakkerijmuseum en geniet van de geur van verse koeken, of kijk even binnen bij het pakhuis waar klompen gemaakt worden. De kaasmakerij, tinnegieterij en de diverse molens mag u ook zeker niet missen. In de omgeving van de Zaanse Schans werden in de 17e eeuw meer dan 600 molens geplaatst. De molens werden onder meer gebruikt voor het malen van specerijen, het produceren van verf, houten planken, verf en olie. Een aantal van deze molens bestaan nog en kunt u bezoeken. U ziet van buiten maar ook van binnen hoe de door wind aangedreven machines werken. De Zaanse Schans is een uniek dorp in Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Na het bezoek aan de Zaanse Schans wordt u per touringcar terug naar Amsterdam gebracht.
  Excursieprijs: € 75,- p.p.
  Inclusief: boottocht over de Zaan van Amsterdam – Zaanse Schans, tour o.l.v. deskundige gids, entree Zaanse Schans, vervoer per touringcar terug naar Amsterdam.
  Zwaarte excursie: 3

  Avondexcursie rondvaart Amsterdam met unieke salonboot
  Genieten op het water in Amsterdam. Stap aan boord van een klassieke en unieke salonboot voor een grachtenrondvaart. Elke salonboot is uniek in zijn soort en varieert in capaciteit van ca. 15 tot 30 personen. De schipper verwelkomt u en schenkt tijdens de minicruise een glaasje bubbels. De prachtige, hoge patriciërshuizen van rijke kooplieden en de grote pakhuizen langs de kades brengen u even terug naar de Gouden Eeuw. De grachtenpanden hebben steeds verschillende gevels, zoals de bekende klok-, tuit- of halsgevel. Een rondvaart door Amsterdam is zo bijzonder, omdat onze hoofdstad meer grachten telt dan Venetië, en meer bruggen dan Parijs. De rondvaartboot voert u langs de bekende plaatsen zoals het Anne Frank Huis, het Van Goghmuseum en de Heineken Experience. Ook vaart u langs de Zevenbogenbruggengracht, de Magere Brug over de Amstel, het VOC-schip en de haven. Afhankelijk van de belangstelling varen we met 1 of meerdere schepen, zoals:
  • Stan Huygens: een karakteristiek intiem schip, van voormalige eigenaar Freddy Heineken, met een prachtig strak design.
  • Mona Lisa: gebouwd in 1931 en via verschillende wateren teruggekomen naar haar thuishaven Amsterdam.
  • De Jonckvrouw: een klassiek scheepje, met een rijke geschiedenis in Amsterdam. Anders dan andere klassieke salonboten heeft de Jonckvrouw een modernere bouwstijl; chique maar zonder tierlantijn.
  Excursieprijs: € 55,- p.p.
  Inclusief: privé grachtenrondvaart per salonboot, glaasje prosecco en iets lekkers.
  Zwaarte excursie: 2

  Zwaarte excursies
  Graag informeren wij u zo volledig mogelijk over de excursies tijdens uw reis. Bij sommige excursies maakt u lange wandelingen of bewandelt u oneffen paden. De uitleg hieronder zal u een goede indruk geven van de zwaarte van de excursies. Natuurlijk kunt u altijd even overleggen met Friendship Cruises of uw cruiseleader of een bepaalde excursie ook geschikt is voor u. De zwaarte van de excursies vindt u per dag terug onder de beschrijving van de excursie in dit dag-tot-dag programma.

  1) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Er zullen ook enkele stops worden gemaakt. De keuze is aan u of u dan de touringcar verlaat, bijvoorbeeld om foto’s te nemen. U bewandelt alleen korte en effen paden.
  2) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een korte wandeling. U dient voor deze excursie soms enkele treden op en af te kunnen lopen.
  3) De excursie wordt uitgevoerd per touringcar. Tevens maakt u een lange wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Enkele trappen lopen is geen probleem voor u.
  4) Deze excursie is een (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Trappen zijn geen probleem voor u.
  5) Deze excursie bevat een lange (stads)wandeling. U dient voor deze excursie goed ter been te zijn. Oneffen paden en trappen zijn geen probleem voor u.
  De toegekende zwaarte is slechts een indicatie en blijft derhalve persoonsgebonden.

 • Riviercruiseschip Amadeus Silver III

  De innovatieve en luxe inrichting van de royale cabines aan boord van riviercruiseschip Amadeus Silver III zorgen ervoor dat het u aan boord van dit hotelschip aan niets zal ontbreken. Ook in de sfeervolle salon en het Vienna Café is het vorstelijk genieten. In het luxe restaurant worden elke dag de maaltijden geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. U bevindt zich op een van de allermooiste hotelschepen van Europa. In het luxe restaurant van hotelschip Amadeus Silver III worden u elke dag ontbijt, lunch en diner geserveerd: de verzorging is op basis van volpension. Vanuit de sfeervolle salon op het Mozartdek en de openlucht lounge, het ‘River Terrace’, kunt u heerlijk genieten van de prachtige panorama’s die aan u voorbij trekken. Het riviercruiseschip Amadeus Silver III biedt plaats aan 168 personen.

  https://www.destintravel.nl/hubfs/2.%20Riviercruiseschepen%20-%20Amadeus%20Silver%20III/Amadeus%20Silver%20III.jpg

  HS Amadeus Silver III

 • 10-daagse cruise
  Vanaf 1.598,- p.p.

  MEER BEDENKTIJD NODIG? NEEM EEN OPTIE!
  Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een cruise te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Neem dan een vrijblijvende optie!
  Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. Op deze manier heeft u meer tijd om er nog even over na te denken en voorkomt u de teleurstelling van prijsverhoging of een volgeboekte reis.

  Neemt u gerust even contact met ons op. We noteren uw naam graag als optie op één van onze cruises. Mail ons gerust op friendship@destintravel.nl of bel ons tijdens kantooruren op 088-13 07 300.

  Vertrekdatum
  Prijs per persoon
  28 juli 2022
  v.a. 1.598,-